Ligplaats en omgeving

For English, click here

Bavaria in Top Conditie in de Gouvia Marina 

U kunt de boot zelfstandig (bareboat) huren (zeilervaring vereist), maar ook in de gezellige begeleiding van een Nederlandse (gezins) flottielje. Onze partner in Corfu ontzorgt u volledig. Vanaf het moment dat u aankomt in de marina (€25, per taxi vanaf de luchthaven) wordt u ontvangen door Criton en Peter en zij zorgen dat u zich snel kunt installeren op de mooie boot.  U krijgt een volledige uitleg van de (zeil)apparatuur en de veiligheidsvoorzieningen en ze nemen de inventaris met u door. Met hen rekent u ook de flottielje, borg, diesel en schoonmaakkosten af.  Hun jarenlange ervaring staat garant voor een prettige zeilervaring en een onbezorgde vakantie.

Onze boot is van alle gemakken voorzien en voldoet aan de strenge Griekse eisen. Van reddingsvlot tot aan een transponder. Ook dat is een veilig gevoel. 

Omgeving en zeilomstandigheden

Gouvia Marina ligt op het prachtige eiland Corfu (2 1/2 uur vliegen en slechts 15 minuten van het vliegveld) en is verreweg de mooiste haven in Griekenland. Corfu is een prachtig eiland en de Ionische zee is een veilige en prachtige zee om te varen. Altijd een haven dichtbij en nog zeer betaalbare prijzen. Corfu heeft een prettig klimaat en heerlijke temperaturen, leuke ankerplekken en gezellige haventjes waar het ’s avonds heerlijk toeven is in één van de vele restaurantjes.  Het klimaat is ideaal om te varen en kraakhelder water waar je met een beetje geluk de dolfijnen met je boot mee ziet zwemmen.

De jachthaven heeft verschillende restaurants, een eigen zwembad en als u een autootje wilt huren dan kunnen Criton en Peter u ook daarmee helpen. In het boordboek delen wij onze ervaringen met u zodat u op de mooiste plekjes komt.

Zelfstandig varen is uiteraard mogelijk indien u beschikt over de nodige zeilervaring, maar het deelnemen aan een flottielje (begeleid) geeft u de garantie dat u op de mooiste plekjes komt en de meest actuele informatie heeft, u wordt dan opgevangen door Nederlands sprekende reisleiding, die gedurende uw gehele verblijf met u in contact blijft. Ook als er eens iets mis gaat of u heeft een hulpvraag is het prettig daar direct een beroep op te kunnen doen. Graag adviseren wij u in de mogelijkheden. Bel of mail ons gerust, wij helpen u graag bij uw reis en beantwoorden al uw vragen.